Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: >

Granolák

A granola gabonapehelyből, olajos magvakból és aszalt gyümölcsökből készült, a hozzáadott alapanyagok hatására először megpuhult, majd a kíméletes hőkezelés során ropogóssá vált gabonaétel. A gabonákat főzés nélkül nem ajánlatos fogyasztani. Ennek az a magyarázata, hogy a magokban lévő bonyolult keményítős szerkezet csakis hőkezelés eredményeképpen töredezik fel és válik a gyomor számára feldolgozhatóvá. Ezért nem szerencsés, ha az egyszer megnyomott (hengerek között összepréselt) gabonapelyhekből álló müzlit valamilyen folyadékkal leöntve azonnal fogyasztjuk. A zabpehely már kis mennyiségben fogyasztva is csökkenti a koleszterin szintet, valamint segít megelőzni a szívbetegségeket alacsony zsírtartalmú étrend mellett. Emellett még számos pozitív élettani hatása ismert :

pl.:

- gazdag B és E vitaminban

-vas, kálium, kálcium foszfor és magnézium található benne

- regenerálja az idegeket

- fogyasztása ajánlott bőr és emésztési panaszok esetén

- ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén

- gyulladásgátló anyagokat tartalmaz

- természetes lúgosító hatásával képes a szervezet savasodását megkötni, megszüntetni

A vízoldékony rostoknak köszönhetően a glukóz csak lassan szívódik fel, így kiegyenlítetten hatnak szervezetünk vércukor szintjére, ezzel biztosítják a jóllakottság érzetét, valamint az egyenletes energia felvételt. Ezért akik így táplálkoznak, hatékonyabban fognak mind fizikai, mind szellemi munkát végezni, továbbá kevésbé hajlamosak ebéd előtt nassolni.

Rendezés:
Nézet: